Prima pagină

              Școala noastră are o istorie începută în anul 1930, când a luat naștere școala primară într-un fost local al Unității de Pompieri, la început a avut patru clase ce și-au desfășurat activitatea într-o singură încăpere având ca învățători pe Elisabeta Moga și Ioan Manovici. De-a lungul timpului școala își schimbă locațiile de mai multe ori, la început se mută în Casa Parohiala (azi str. Lucian Blaga, lângă fostul sediu al Poștei), apoi prin introducerea claselor gimnaziale, școala își desfășoară activitatea într-un sediu aflat pe aceeași stradă(către autogara de azi, unde sunt acum agenții de turism), având un spațiu mai mare. Până în anul 1954 școala poartă numele de școala nr.2, iar de atunci nr.3 și din anul 1970 se mută în sediul actual - clădirea administrativă a fostului Raion Sebeș, cunoscută și sub numele de CASA PĂDURILOR , întrucât a funcționat aici, după război, Regionala a VIII-a Silvică. Până la instalarea în noul local era cunoscută sub numele de școala de la Troiță, deoarece în fața clădirii era o frumoasă troiță sculptată în stil maramureșan, distrusă de regimul comunist. Spațiul de desfășurare a activității a suferit modificări și completări, datorită numărului în creștere de elevi.
    

 

 

                                                                                     În fruntea școlii au fost dascăli importanși ca: Ioan Manovici, Avram Crăciun, Eremia Potcoavă, Titu Bogdan, Ștefan Moraru, Iulian Ionaș, Ioan Nadoș, Maria Boca, Ioana Zdrenghea, Ana Piersică, Mioara Bulbucan, Petru Moga, Alexandru Dăncilă,  Florian Tileagă, Adriana Ana Frățilă.
      Liceul cu Program Sportiv își are originea în Clubul Sportiv Școlar. În anul 1977 acesta se desprinde de Liceul Teoretic, unde și-a desfășurat activitatea până atunci,și se înființează secțiile de Handbal băieși și fete și Fotbal băieți, avânt totodată o bază sportivă la Luncile Prigoanei. În anul 1991 se transformă în Liceul de Educație Fizică și Sport, dispunând de local propriu, teren de fotbal și de handbal. Ulterior a luat numele de Liceul cu Program Sportiv, până în prezent bucurându-se și de o modernă sală de sport. În fruntea instituției au stat personalități ale vieții sportive din Sebeș, ca Florin Fleșeriu, Seviștean Popa și Moga Petru. Astăzi școala poartă numele de LICEUL CU PROGRAM SPORTIV SEBEȘ, prin fuziunea, dintre cele doua unități, realizată în anul 2006, are 36 de clase, de la clasa a I-a până la clasa a XII-a, dar și două grădiniț arondate, Grădinița nr. 4 și Grădinița nr. 6.